Testimonials

Kenneth Johnson, Manager BATC Bombers

DSC_3205I would like to thank the tournament for allowing my family to share in the great experience of participating in the Battle at the Castle (BATC) Tournament this summer. What a great experience it was to witness all those young players come together and form such wonderful relationships, after only a few days of getting to know each other.

The week was filled with great competition, awesome sportsmanship, and plenty of memories that my family and I will not soon forget. It was great to see how youth baseball in The Netherlands is becoming a social event to bring families together, similar to youth baseball in the U.S.A.

Some of my fondest memories came from watching how resilient the young players were during competition. Throughout the week, nearly every game I either watched or participated in was exciting, right down to the very last out. Regardless of the scores of the game, the young players demonstrated a valuable life principle of giving their best effort until the game’s final play.

The format of mixing all the players between the four teams was a great idea. By the end of the tournament, all four teams were evenly matched. Inviting players from different countries and different baseball clubs gave players the opportunity to witness different playing styles and skill levels. During the tournament, I saw some players transform their playing styles and show some tremendous improvements in their skill development.

I especially enjoyed the opportunity to work with the BATC players and share in their skill development. The players appeared to benefit from being exposed to different instructional techniques to supplement the great skill development training they are already receiving from their academy and club programs.

Maintaining a high skill level standard for players selected to participate in future BATC tournaments will help ensure every player gets the maximum skill development benefit from their BATC experience.

My family and I were very touched by the kindness and open arms the other BATC families extended to help us feel welcomed. We felt right at home and were very sad to see the tournament come to an end. We established some relationships that we hope lasts a lifetime. We look forward to building on these new friendships upon our return to Europe, as well as here in the U.S.A.

You and the other organizers have begun something really special with the BATC tournament. I wish you all great success in building on this year’s successful event, and I hope to be part of future BATC tournaments.

Tot Ziens!

Kenneth ‘KJ’ Johnson

Thomas Kwakernaak, BATC Admirals

2013 Batting champion, Gold Glove Award nominee

Thomas Kwakernaak en Scott PrinsHoi, ik ben Thomas. Bij het BATC tournooi zat ik bij de Admirals. Het gaafste team natuurlijk. Mijn spannendste wedstrijd in het BATC tournooi was de derde wedstrijd van de Admirals tegen de Falcons op donderdag. Voor de Falcons pitchte Tyriq die ik al kende van Neptunus en bij ons gooide Carsten van Kinheim. Allebei goeie pitchers, maar iedereen aan slag was hot. De Falcons scoorden in de eerste inning 3 punten, maar we kwamen meteen terug tot 3-2 door een dubbel van Max in het hek. In de tweede inning scoorden wij weer 3x en stonden we voor.
Elke keer kwamen de Falcons terug. We speelden echt allebei supergoed; fraaie nullen op een, mooie vangballen en strakke hits. Op een heel spannend moment toen we 10-9 achter stonden sloeg ik een dubbel in het hek, waardoor we in de verlenging kwamen. In de verlenging met 3 bezet kwam ik weer aan slag. Ik ging hem echt vet ver slaan in mijn hoofd, maar toen kreeg ik voor de eerste keer sinds ik honkbal opzettelijk vier wijd. Daar was ik best kwaad om, want ik wilde slaan, totdat mijn vader me uitlegde dat het eigenlijk een hele eer is.

Falcons - AdmiralsNa mij kwam het punt binnen, dus we hadden gewonnen met 11-10! Een walk-off noemen ze dat, als je thuis speelt in de laatste inning en het winnende punt wordt gescoord. Dan loop je juichend het veld af. Iedereen was blij en daarna zijn we gewoon door gaan honkballen met de Falcons op het trainingsveld. Allemaal teams door elkaar, want iedereen was vrienden geworden met elkaar op het BATC. We zitten nu ook allemaal bij elkaar op facebook.

BATC was echt het leukste tournooi dat ik ooit heb meegemaakt (hoewel Ramstein ook wel heel tof was). Megavet. Ook omdat ik beste slagman was geworden en Scott van de Pirates was beste pitcher. Ik mocht mijn helm houden en kreeg een knuppel met een snor. Die hangen nu op mijn kamer. Dit jaar ben ik naar de Diamonds Baseball Academy gegaan, maar ik hoop echt dat ik weer mee mag doen volgende keer op BATC 2014.

Thomas Kwakernaak

Sydney Hoeverts, BATC Falcons

2013 MVP award nominee, Batting champion runner up, home run derby runner up, Gold Glove Award nominee

DSC_3635Ik ben Sydney Hoeverts (Tsunami Den Haag) en heb dit jaar (2013) meegedaan aan het BATC toernooi bij Twins in Oosterhout. De eerste dag was leuk want we zouden onze nieuwe overshirts en petten krijgen. Ik zat bij het team Falcons. We waren één van de eersten aanwezig en het was leuk om te zien wie er allemaal in het team zaten. Toen iedereen er was, hebben onze ouders een paar mooie foto’s van het hele team bij elkaar gemaakt.

Sommige jongens van het team kende ik al (Little League, Neptunus en Portland Poemas)maar met een groot deel had ik nog nooit gespeeld. Voor ons zou de week extra spannend worden omdat de jongens in ons team allemaal nog school hadden. Smorgens op school in Zoetermeer, smiddags wedstrijdje spelen in Oosterhout. We hadden dan ook geen kans om een keer samen te trainen. We hadden wel een leuk team en Shurty als coach. Alle wedstrijden, één per dag, waren heel spannend. Jammer genoeg hebben we uiteindelijk de finale net niet gehaald en zijn als vierde geëindigd. Maar we hebben wel een leuke week gehad.

Wat mij het meest is bijgebleven zijn mijn mooie honkslagen. En vooral die ene homerun was echt gaaf. En dan de Homerun Derby…Eerst werden de drie jongens die het hardst de bal konden slaan geselecteerd. Het was spannend. Elk teamgenoot kreeg drie kansen. Elk team mocht deze drie jongens naar de Homerun Derby sturen. Ik was een van de drie jongens van de Falcons. Dat was natuurlijk wel heel cool. Ik had nog nooit eerder een homerun over het hek geslagen. Maar tijdens de Homerun Derby ging het lekker. Ik sloeg de ene homerun na de andere. Het was fantastisch. Ik zat in de kwartfinale, daarna in de halve finale en daarna zelfs in de finale waarin ik tweede ben geworden. Geweldig. Tijdens de Homerun Derby van het CBLE toernooi stond ik met veel andere spelers in het linksveld om geslagen ballen te vangen. Tijdens deze Homerun Derby werden niet veel homeruns geslagen.

De prijsuitreiking was ook leuk. Ik werd bijna overal voor genomineerd (beste slagman, beste verdediger, meest waardevolle speler) maar heb jammer genoeg geen prijs gekregen. Omdat ik heb deelgenomen aan de Homerun Derby mocht ik wel de BATC helm als aandenken houden. Toch een prijs.

Het samen eten met het team was een avontuur op zich. Na de prijsuitreiking werd het toernooi afgesloten met een BBQ. Deze was heel gezellig. We hadden een BBQ-plek voor onszelf (de Falcons). Na de BBQ heb ik met enkele jongens van ons team nog een honkbalpartijtje (3 tegen 3) tot heel laat gespeeld met de gebroeders Kemp.

Het BATC toernooi was een geweldig toernooi. Zelf heb ik een goed toernooi gespeeld. Ik heb heel veel genoten. Ik heb veel bekende maar ook veel nieuwe jongens ontmoet. Wat ik wel jammer vind, is dat ik volgend jaar te oud (13) ben en dus niet kan meedoen aan een volgend toernooi. Ik hoop dat men in de toekomst ook voor de iets oudere jongens onder ons een toernooi kan organiseren. Dan hoop ik weer erbij te zijn.

Sydney #17

Tyler Boersma, BATC Bombers

2013 Most Valuable Player, Gold Glove Award nominee

DSC_3148BATC was een heel gaaf toernooi. Ik vond het echt heel erg leuk om een hele week te mogen honkballen. Ik zat in het Bombers team. Samen met mijn teamgenootjes speelde ik hele leuke maar ook spannende wedstrijden. Bijna alle wedstrijden waren zo spannend dat ze pas in 1 van de laatste inningen werden beslist. Om in de finale te komen moesten wij van de Falcons winnen. We hebben wel 8 runs achter gestaan. Die achterstand wisten wij om te zetten en uiteindelijk wonnen we de wedstrijd.

In de finale speelde we tegen de Admirals. En ook die wedstrijd hebben we gewonnen. En werden wij, de Bombers de eerste kampioenen van BATC!!!! Wij hadden een heel leuk team. Met leuke spelers en hele leuke coaches. Coaches KJ, Patrick en Jerzy. Er was een gave Homerun Derby. Mijn teamgenoot Timme sloeg de meeste homeruns en werd dus de winnaar.

Aan het einde van het toernooi werd ik uitgeroepen tot Most Valuable Player. Als prijs krijg ik een hele gave houten knuppel met MVP erin gegraveerd. Die hangt nu aan de muur in mijn kamer.

Ik vond het erg leuk dat er bij de wedstrijden een speaker was en de muziek bij de wedstrijden was ook top (wij hadden zelfs ons “eigen” liedje….) De Castle Chronicle was echt heel leuk, te gek om steeds terug te kunnen lezen wat er allemaal was gebeurd!!

Ik heb na het toernooi veel contact gehouden met coach KJ en de rest van zijn gezin. In de herfstvakantie ben ik zelfs bij hun geweest in Atlanta. Ik heb de hele week getraind en wedstrijden gespeeld met zijn Amerikaanse team. In dat team zitten Deante (Admirals) en Christopher (Falcons). Ik heb de hele week bij Deante op de kamer geslapen en naast het honkballen ook heel veel andere leuke dingen gedaan met de familie Johnson.

Zonder BATC had ik dit allemaal nooit meegemaakt!

Ik ben nu te oud om mee te doen, maar ik hoop als assistent coach te mogen helpen bij 1 van de volgende BATC-toernooien!!!

Tyler Boersma

Deante Johnson, BATC Admirals

2013 MVP Award nominee

DSC_4490Thank you for giving me the opportunity to play in the BATC tournament in the Netherlands. It was a blast and I would absolutely love to do it again. My favorite part of the tournament was when I first walked into the park. I was very nervous but excited at the same time. I could not wait to meet all my Admirals teammates and coaches.

After I met everyone, we had our first game. It was against the Falcons. They were a very good team, and the whole game was a battle. During each game, my teammates and I were chanting songs to help encourage our teammates. After each game, I learned how to say ours Admiral’s victory chant, in Dutch. It was awesome to learn how to say “1, 2, 3, ADMIRALS!” It was great to see how talented all the BATC players are.

This tournament was very special to me because I have never been asked to play baseball in an international tournament. I am very lucky to be the kid from America who was allowed to play in the BATC tournament. When I heard that I was going to the Netherlands, I had to practice every day because I wanted to make sure I played well with my BATC teammates.

I will never forget the time when all my teammates and I were all playing on the moonwalk after every game. We were playing like we knew each other our entire lives. Also, I had a great experience playing with coach Folkwin. He had a great sense of humor and he was always calm and positive when coaching our players. Coach Folkwin was the first baseball coach who I played for, besides my dad, and I learned a lot from his coaching.

I hope I get the opportunity to play in the BATC tournament again, but I am probably too old to play. The tournament was an experience that I will never forget. Still today, I have a picture hanging over my bed that shows the jerseys of the BATC tournament teams. If I am too old to play, I would still like to come back some day and support the tournament.

I have been sharing my BATC experience with my friends in the U.S.A, and I encouraged them to participate if they ever get the opportunity. Thank you for an awesome experience!

De@nte John$on
Admirals #28

Luuk Bun, BATC Bombers

2013 Rookie of the year nominee

DSC_4044Hoi, ik ben Luuk Bun en bij het BATC toernooi zat ik bij de Bombers. Dat was een hele leuke ervaring met vrienden. En ik heb ook nieuwe vrienden gemaakt. Toen wij kampioen werden was ik heel blij dat is ook logisch want je wint het BATC toernooi! Ik vond het ook heel vet dat als je aan slag kwam en dat je dan werd aangekondigd door een speaker. Een heel gaaf moment van mijzelf was de triple die ik sloeg tegen de Falcons. Die wedstrijd moesten we winnen om in de finale te komen. We stonden gelijk heel ver achter, wel met 10-1, maar we kwamen in het eind van de wedstrijd helemaal terug. Ik scoorde ons 10e punt nadat ik een triple sloeg helemaal tegen het hek. Dat was zo lekker en spannend! We wonnen door een walkoff met 14-13 toen Mees binnengeslagen werd door Jelle! Toen waren we allemaal superblij.

En toen daarna gelijk de finale. Voor de finale begon werd je aangekondigd en dan mocht je je teamgenoten een high five geven. En je kreeg een enorm applaus van het publiek. En het publiek was zo fanatiek en ze moedigden ons aan, dat was echt heel cool. Ja en dan in de finale dan kom je aan slag, dat geeft je zo’n goed gevoel dat je dan die bal over het hek wil slaan. Maar dat lukt niet altijd. Maar toch had ik in de finale nog een lekkere honkslag in mijn eerste slagbeurt. En al mijn teamgenoten waren ook zo goed dat we de finale wonnen. Super was dat.

Kort samengevat was het echt een super toernooi. De sfeer van het toernooi, de hele dag honkballen met vrienden zal ik nooit vergeten. Ik zie jullie in 2014 met het volgende toernooi van BATC.

Tot volgend jaar!!!!

Luuk #34 Bombers